Wout Wessemius

Schuitendiep 88-2 (expositieruimte en werkplaats)
9711 RH Groningen
The Netherlands

Tel. +31 (0) 50-3121103/
+31 (0) 6-51082613
Fax.:+31 (0) 50-3121103

info@wessemius.nl

Klik voor persbericht.

Curriculum Vitae
(NL) >>

Curriculum Vitae
(GB) >>

Wout Wessemius studeerde aan de HTS in Groningen, richting Weg- en Waterbouwkunde. In 1981 zei hij zijn werk als ingenieur vaarwel en begon als zelfstandig ontwerper. Oorspronkelijk werkte hij veel met acrylaat (plexiglas). Een bekend ontwerp uit deze periode is de lamp 'Luné' (1983).

Daarna is Wout Wessemius zich vooral gaan toeleggen op het gebruik van ruwe materialen als koper, rubber, leer, lood en staal. De voornaamste activiteit is het ontwerpen van interieur- en exterieurobjecten, maar hij is ook betrokken bij verschillende projekten, bijvoorbeeld Bodega-restaurant "de Apedans" en Kledingwinkel "Project 43" beide in Groningen. Voor deze gelegenheden worden speciale, meestal unieke, objekten ontworpen en gemaakt.

De ontwerpen kunnen bij toeval tot stand komen. Een verroest stuk ijzer en een vreemd gevormde leren lap kunnen aanleiding zijn tot het maken van een nieuw lichtobjekt. Een paar uur op de sloop doorbrengen kan heel inspirerend werken . Ongebruikelijke toepassingen en vormen bedenken voor (bestaande) materialen is een uitdaging.

Alle ontwerpen worden in de eigen werkplaats geproduceerd en zijn te zien en te koop in de expositieruimte aan het Schuitendiep 88-2 in Groningen. Ook is het werk van Wout Wessemius regelmatig te zien tijdens tentoonstellingen.

Kom gerust langs om de vele ontwerpen in het echt te bewonderen!Kom gerust langs om de vele ontwerpen in het echt te bewonderen!